lauantai 2. heinäkuuta 2011

Eau de Seduction

Ehkä Tales of Symphonia: Dawn of the New Worldia tuntevat mahdollisesti arvaavatkin, että tämä merkintä liittyy Decusiin. Sillä Decushan on tunnettu juuri Eau de Seduction -hajusteestaan. Puvusta ja sen tekemisestä ajattelin vähän kirjoittaa, kiinnostaa ketä kiinnostaa. Sillä se oli aika jännää. Decuskin on aika jännä hahmo. Itse asiassa, kun ensimmäisen kerran näin hahmon pelissä, tiesin oikeastaan heti, että aion joskus cossata häntä. Sopivan outo puku ja hahmo. Ja niin siinä nyt sitten kävi. WIP kuvia ei ole, koska en tajunnut niitä ottaa. Kuvamateriaalia on muutenkin aika vähän, koettakaa selvitä. Cossi oli minulla päällä Desuconissa. Ostin sitä varten jopa voimakkaan tuoksuista Axea, tosin se oli vain suihkusaippuaa. Olisi pitänyt ostaa ihan hajustetta, se olisi toiminut paremmin, mutta köyhä kun olen, tyydyin halvempaan. Axen nimi ei valitettavasti ollut Eau de Seduction. Desussa oli oikein kivaa ja kaikkea, Suomi vaan kaipaisi vähän lisää Tales -cossaajia. x3

Ja nyt asiaan. Puvun tekemisessä oli vähän pieniä ongelmia, jos niitä niiksi voi edes kutsua. Nekin olisi voinut välttää, jos olisin suunnittellut kunnolla ja ollut hieman tarkempi. Sitä paitsi tuli vähän kiire saada puku valmiiksi Desuconiin mennessä, mutta loppujen lopuksi sain ihan ajoissa. Aloitinhan minä sitä tekemään jo joskus maaliskuussa, mutta siinä vaiheessa se jäi vain kankaiden leikkaamiseen ja takin sivusaumojen ompeluun. Jatkoin pukua taas, kun Desuconiin oli enää noin kaksi viikkoa. Osaan.
     Mallikuvien löytäminen oli oikeastaan aika hankalaa, lähes jokaisessa kuvassa jotkin puvun yksityiskohdat ovat erilaisia, värit menevät hieman erilailla ja sitä rataa. Turvauduin monesti itse peliin, mutta pääosin käytin referenssinä tätä kuvaa:
Niin, ja Decushan oli 23 -v?
     Tämän kuvan takia takkini alareunasta tuli valkoinen, vaikka pelissä se on musta. Toisaalta, se ei välttämättä haittaa, sillä pukuni perustuu eniten tähän kuvaan. Hanskoja olisin voinut työstää enemmän, niihin en saanut lainkaan tehtyä tuota valkoista raitaa. Muutenkaan pukuni ei ole täysin tarkka, esimerkiksi nuo sinivioletin sävyt heittävät jonkin verran, väärän värisen peruukkini takia. Valokuvat eBayssa voivat olla julmia! Kun peruukki tuli, se näytti melkein mustalta, vaikka valokuvassa se oli ollut aika hyvän värinen. Noh, onneksi valokuvat ja auringonvalo tosiaan vaalensivat sitä. Jouduin tekemään myös remmeistä tummempia, jotta ne sointuisivat paremmin peruukkiin. Peruukin kanssa oli muitakin ongelmia, nimittäin stailaus. En ollut koskaan ennen stailannut peruukkia, oppimestarini oli yleensä ystävällisesti tehnyt sen puolestani. Ensimmäinen peruukin stailaukseni epäonnistui surkeasti. Olisi pitänyt hankkia jo valmiiksi kerroksittain leikattu peruukki. Peruukkiin olenkin vähiten tyytyväinen puvussani, ja aion lähiaikoina kokeilla stailaamista uudelleen. Sitten voisi jopa photoshootata.
     Ongelmana oli myös aukko paidan etumuksessa. Koska olin huolimaton, se tuli liian alas. Bindaukseni näkyivät aika karusti. Ensi kerralla aion kokeilla teippaamista, voisi toimia tässä tilanteessa paremmin. Paniikki meinasi iskeä, kun en millään löytänyt sopivaa aluspaitaakaan, jonka olisin voinut teurastaa, kun en sitä itse ehtinyt tekemään. Onneksi armollinen Ella lahjoitti minulle sopivan paidan, joita hänellä sattui olemaan kaksi kappaletta! Halleluja. Harmaat housut noiden 'housunpäällisten' alla lainasin äidiltäni.
    Puvun tekemisen aikana tutustuin tekonahkaan. Löysin juuri sopiva hieman violettiin vivahtavaa tekonahkaa Eurokankaasta paljon ja jopa halvalla. Siitä sitten syntyivät housut ja hanskat. Aloin iloisesti ompelemaan ompelukoneella, mutta sehän veti tekonahat aivan ryttyyn ja rumaksi. Ehkä minä vain vammasin, mutta ei se siltikään koneella onnistunut. Ompelin housut ja hanskat siis pääosin käsin, olihan se ihan rentouttavaa.

Siinä vaiheessa, kun takki oli jo lähes valmis, aloin miettimään, että onkohan siinä jotakin erikoista selässä. Ja olihan siinä: joku outo aukko ja kuvioita. Aukon sain säädettyä siihen, ei siitä kyllä kovin siisti tullut. Kuviot jätin suosiolla pois. Ehkä joskus toiste sitten. Mietin pitkään, mistä tekisin mustan karvakauluksen. Ajattelin ensin tehdä sen ihan karvakankaasta, mutta näin kesäaikaan sitä ei oikein löytynyt. Päädyin ostamaan muhkean puuhkan, josta olisi saanut kauluksen kolmeen Decusiin. Tekisinkö lisää? 8D Mutta puuhka osoittautui ihan hyväksi, siitä vain irtosi todella paljon höyheniä.
    Pari päivää ennen Desua huomasin myös, että Decusillahan on exsphere! Onneksi minulla oli jo sellainen valmiina, nappasin sen vain aikaisemmasta Lloyd -cosplaystani, vaihdoin vain sinisen kiven punaiseen. Softis oli kiva kaveri solkien ja rannekorun tekemisessä, ja Suomen armeijan napit ovat yllättävän hyviä cosplayssa!

Yksi harvoista yksityiskuvivsta tästä puvusta vielä nyt. Kuvan otti Juusto.

Decusilla on kivaa. Oppimestari Alicena, kuvaaja Juusto.

Niin. Kenkiä en suosiolla alkanut edes tekemään, sillä Decusin kengät ovat rumat. Derp. Ehkä joskus myöhemmin sitten... Saa nähdä. Miekankin (ja sen hemmetin iron maidenin) aion joskus tulevaisuudessa tehdä, aika pian. Ainakin miekan. Mutta ehkä keskityn ensin Traconin pukuihin, eihän siihen ole kuin noin kaksi kuukautta! Oh noes! Onneksi on toiseen pukuun jo sentään edes peruukki...
     Kyllähän minä tähän pukuun olen ihan tyytyväinen, vaikka monet asiat olisi voinut tehdä paljon paremmin ja tarkemmin. Mutta kokonaisuus on kuitenkin hyvä, kunhan saan vain peruukin stailattua uuteen uskoon! Suosikkiosani tästä cossista on ehdottomasti kraka tai mikä kaularemmi se nyt onkaan. Voisin pitää sitä ihan muutenkin, eiku-- >w>

Nyt olisikin hyvä aika alkaa suunnitella Tales of Vesperian Duken puvun tekemistä, jeah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti